Search

Studiu de caz

Studiu de caz

Automatizarea unui grup termic cu mai multe surse de energie și mai multe tipuri de receptori.

Prezentarea instalației:

Instalația de încălzire și răcire a edificiului este deservită de mai multe generatoare – pompă de caldură, cazan pe gaz, cazan pe lemne și panouri solare. Receptorii acestui sistem sunt suprafețele – încălzire și răcire în pardoseală și tavane, caloriferele pentru spații anexe și schimbătoarele de caldură pentru piscină.

Nevoile de automatizare:

Interconectarea generatoarelor de energie convenționale și neconvenționale în vederea eficientizării consumurilor energetice și reglarea agentului termic pentru fiecare tip de receptor (temperaturi joase pentru suprafețe și temperaturi ridicate pentru calorifere și schimbător piscină).

Soluția propusă de Redatronic:

Instalarea unor echipamente interconectate pe un bus de date KNX , cu ajutorul cărora se va controla și monitoriza instalația astfel încât să fie utilizată cea mai eficientă sursa de energie în orice moment al funcționării și să se asigure confortul maxim în toate spațiile edificiului.

Beneficiile clientului:

Tot sistemul este controlat de pe un touch screen printr-o singură intefață grafică sau printr-o aplicație pe un smartphone fără a mai fi nevoit să programezi fiecare echipament în parte cu softul propriu fiecărui producator. De asemenea clientul are posibilitatea să facă reglaje locale specifice fiecărui spațiu direct pe senzori sau termostate.

Solutia End2End permite gestionarea și mentenanța sistemului pe baza de contract.

De ce sa alegi Redatronic:

  • Asigurăm proiectele tehnice de execuție: sistem hidraulic și automatizarea
  • Livrăm toate materialele și echipamentele
  • Executăm toată instalația: grup termic, incălzirea și răcire în suprafețe, automatizare
  • Garanție și mentenanță
  • Într-o singură fază: soluție la cheie